Hem > Om fotosamlingarna

Om fotosamlingarna

En viktig tillgång för föreningen och Grebbestads historia är vår stora fotosamling. Den innehåller bilder som berättar om personer, miljöer och livet i Grebbestad under åren. De flesta fotografierna är tagna av Ivar Lind men även andra personer med anknytning till Grebbestad bidrar med foton. Kanske du själv har foton vi kan få låna och skanna?

Arbetet med att digitalisera, registrera och dokumentera görs i två grupper, registreringsgruppen och identifikationsgruppen. Den senare gruppen träffas några gånger under året för att försöka identifiera personer och miljöer. Registreringsgruppen träffas vid behov. Det finns plats för fler föreningsmedlemmar i registreringsgruppen. Har du lust att pröva på? Det enda som krävs av dig är att du har en dator med internetuppkoppling. Allt annat bidrar föreningen med, utbildning, stöd och stöttning och ett USB-minne. Du kan alltså sitta hemma vid din egen dator och jobba.

Frågor? Tveka inte att höra av dig.
Skicka en e-post till: info@gamlagrebbestad.se

Hur får bilderna användas?
Vi säljer inte bilder men bilder får användas efter kontakt med föreningen i publikationer om källan anges.

Den som mot sin önskan finns avbildad eller beskriven i databasen blir naturligtvis borttagen (åtminstone med namn om det är en gruppbild) efter kontakt med oss.